Maak van je jobsite een magneet voor talent

Zodat de beste sollicitanten er gemakkelijk en goed geïnformeerd solliciteren

De voordelen van een goede jobsite

1
Intake
5
Feedback & Go Live!
4
Development
3
Design
2
Wireframes

Hoe bouwen we voor jou de beste jobsite?

1. Intake Workshop

Stap 1 is informatie verzamelen. Voor kleine aanpassingen is een call soms voldoende, maar meestal verkiezen we meerdere workshops. Pas als we de organisatie goed kennen en weten welke features belangrijk zijn om kandidaten aan te spreken, weten welke filters jullie nodig hebben, kunnen we pas aan de slag. Even dieper graven zorgt ervoor dat de volgende stappen in dat proces 7 keer zo vlot verlopen

2. Wireframes

Na de workshops verzamelen we alle informatie en beginnen we het websiteskelet uit te tekenen. Welke pagina’s hebben we nodig? Hoe moeten die eruit zien? Welke knoppen leiden naar welke pagina’s? Hoe maken we de website future-proof?

3. Design

Nu we structuur hebben gebracht is het tijd voor het mooie jasje. Gaan we voor een opvallend concept of houden we het liever gewoontjes? Samen met jullie – of onze – partner maken we de website eindelijk tastbaar. En vooral, mobile friendly!

4. Development

Tijd om te bouwen! Vanuit het afgeklopte design en de wireframes gaan we aan de slag. Vanuit een testomgeving kijken jullie real-time mee zodat we valkuilen vroeg spotten en snel nog veranderingen toe kunnen voegen.

5. Feedback

Een laatste check-up before we go: Staat alles juist? Werken alle knoppen? Is de vertaling juist gebeurd en hoe loopt de koppeling met het ATS-systeem? Tevreden van het eindresultaat? Dan kan het feestje beginnen en zien we de nieuwe kandidaten gelijk binnenstromen!

Een volledig nieuwe jobsite

Let’s be honest, je jobsite is outdated. Er staat zoveel op en eigenlijk zegt ie helemaal niets. Wij helpen je van start tot finish met het bouwen van een volledig nieuwe jobsite.
Meer weten? Lees hoe we dat deden voor Alken-Maes!

Een campagnepagina die overtuigt

Niets erger dan een super creatieve campagne die kandidaten naar een droge pagina stuurt waar ze moeten solliciteren door een account aan te maken. Dat kan beter! Daarom maken we met plezier een aparte pagina op je website, of een mini-site, zoals we dat bijvoorbeeld deden voor STILL.

Optimalisaties & Advies

Wil je ons graag voor advies betrekken bij de opbouw van jullie jobsite, of ben je opzoek naar een kleine optimalisatie? Onze specialisten staan voor jullie klaar!

Ben je overtuigd van onze aanpak voor jobsites?

Deze bedrijven gingen je voor

Of het nu een campagnepagina, een kleine aanpassing of een volledig nieuwe jobsite is. We’ve done it all!

Cijfers om van te dansen

14

Jobsites
gerealiseerd

+35%

extra
instroom

-25%

Lagere kost
per hire

Meer weten over jobsites? Lees onze blog

4 tips om de User Experience van je jobsite te verbeteren

Kort gezegd slaat de User Experience op hoe jouw gebruikers je jobsite ervaren. Het is belangrijk om hiermee bezig te zijn, want een betere ervaring leidt tot vlottere sollicitaties.

7 Tips om een succesvolle vacaturetekst te schrijven

Naast een sterke employer branding, een goede jobsite en tevreden werknemers, speelt ook een succesvolle vacaturetekst een belangrijke rol in de kwaliteit van je werving-en selectieprocedure.

Hoe doe je aan duurzaam rekruteren?

Rekruteren in de arbeidsmarkt vandaag wordt vaak herleid tot vechten tegen de bierkaai en per definitie wordt de blik dan al meer op het hier en nu gericht.
Recruitment campagne, Jobsite

Jobsites FAQ

Een moderne jobsite werkt technisch vlot (mobile & desktop) en biedt relevante informatie aan voor potentiële kandidaten om te beslissen of jij hun volgende werkgever kan worden. Als je het goed doet, zie je een concrete stijging in de kwalitatieve instroom van makkelijk 20 tot soms zelfs 40%.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, duurt een nieuwe jobsite bouwen echt geen jaar. Als alle stappen goed gepland kunnen worden is het perfect haalbaar om na de “go” op drie maanden tijd de nieuwe jobsite te lanceren. Interne planningen (validatie) of extra technische features durven dat al eens naar vijf tot zes maanden te duwen. Maar dat zijn eerder de uitzonderingen.

We werken graag actief samen met onze klanten. Zeker aan het begin van zo’n proces. Tijdens de eerste stappen zullen we 3 keer samenzitten waar wij vooral extra informatie van jullie nodig hebben. Wij zijn de experts in het bouwen van een jobsite, jullie zijn de experts van wat jullie bedrijf typeert als werkgever. 

Na die eerste fase beginnen wij vooral uit te voeren en betrekken we jullie via frequente status updates en uiteraard valideren jullie het opgeleverde materiaal op elke stap in het proces (wireframes, design, development & testing). Hebben jullie intern mensen die een actievere rol willen opnemen (bijv developers), dan kunnen we die altijd mee in het proces betrekken. We staan altijd open voor extra efficiëntie in het proces.

Karima Neveu

Operations Manager

Karima heeft meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing achter de rug. Gedurende het grootste deel van haar loopbaan heeft ze zich bij een media agency opgewerkt van digital marketeer tot vennoot. Tegenwoordig combineert ze haar expertise met haar passie voor het ontwikkelen van soft skills bij individuen en het optimaliseren van teamstructuren en -processen voor een efficiëntere samenwerking.

Likes
Dislikes

Laure Borremans

Digital Recruitment Marketeer
Namasté! Als Laure niet op haar surfplank of yogamat staat, dan vind je haar achter haar computer om campagnes te optimaliseren, creatieve teksten te schrijven of zich bij te scholen in grafische vormgeving. Ze kan terugblikken op meer dan 5 jaar ervaring in social campaigns, content creation, marketing automation en e-mail marketing.
Likes
Dislikes

Ella Adam

Recruitment Marketing Strateeg

Ella heeft 8 jaar ervaring als in-house en freelance marketer, waarvan 3 jaar in digital recruitment marketing. Work is life voor haar, maar als ze niet aan het werk is, vind je haar terug op een karting track of in de Turkse les. Ze heeft een heilige schrik van pinguïns en je kan steevast op haar rekenen als Spotify diskjockey die de wekelijkse gezamenlijke jams feilloos aan elkaar rijgt.

Likes
Dislikes

Jules Giroulle

Digital Recruitment Marketeer
Jules besloot om na zijn studies TEW zich verder te verdiepen in de wereld van de digitale marketing. Bij Doorstep is hij meestal in de weer met de setups en optimalisaties van campagnes. Je kan hem herkennen aan het vibend geknik als hij zijn earpods in heeft. In zijn vrije tijd is hij praktisch altijd terug te vinden op het hockeyveld, ofwel als coach van het universitaire team, ofwel als speler bij Hoegaarden.
Likes
Dislikes

Jan-Bart Cassimon

Zaakvoerder

Zijn ouders konden niet kiezen, wij zeggen eigenlijk gewoon JB. Hij zorgt voor de avontuurlijke toets in het bedrijf. Na 2,5 jaar in Barcelona wonen en met een rugzak vol Online Marketingervaring is hij terug naar België gekomen om van Doorstep het beste Digital Recruiting Agency van België te maken. Het liefst van al is hij de missing link die de juiste mensen samenbrengt om van een project een succes te maken.

Likes
Dislikes

Methodiek

Ter info: We kijken naar een aantal bronnen, allemaal externe, om nu de gegevens te verzamelen. De cijfers worden via SEMrush, Google (PageSpeed) en de vacaturesite zelf gevonden.

Het kan dus wel zijn dat dit nu nog niet 100% de juiste cijfers zijn. Daarom ook een oproep naar zij die verbonden zijn aan deze vacaturesites om even contact te nemen en dan verifiëren we met plezier de cijfers aan de hand van Google Analytics data. Zo willen we de Belgische Vacaturesite Index ook continu updaten en verfijnen.

Sommige van de jobboards in de Index hebben ook nog een andere functie dan enkel vacatures tonen. Dus is het logisch dat die dan een hoger aantal bezoekers hebben dan de pure vacaturesites. Toch nemen we deze mee in de Index, want het is wel een plek waar je al die mensen vanuit je doelgroep ook vaak naartoe gaan. Dus kan het zeker relevant zijn.

Bob van de Voorde

Zaakvoerder

Het liefst van al lost Bob gewoon puzzels op. Een probleem om te ontleden en te bedenken hoe we dat probleem kunnen oplossen, ja dan maak je Bob blij. Die strategische vraagstukken oplossen doet hij ondertussen reeds 8 jaar lang, eerst bij Insilencio, full-service employer branding agency. Om van daaruit in 2021 samen met Jan-Bart, Yannick & Tom Doorstep op te richten.

Likes
Dislikes