Waarom je job posten op Indeed?

Indeed is een van de grootste en meest bezochte jobboards wereldwijd. Het is een krachtig platform dat bedrijven helpt om de juiste kandidaten te vinden en aan te trekken. Maar waarom zou je als bedrijf juist kiezen om je vacatures op Indeed te plaatsen? Hieronder lees je de belangrijkste redenen.

Recruitment marketing

Groot bereik en hoge zichtbaarheid

Indeed trekt miljoenen werkzoekenden aan, zowel nationaal als internationaal. Dit betekent dat je vacature een veel groter publiek bereikt dan via veel andere platformen. Het brede bereik zorgt ervoor dat je meer sollicitaties ontvangt en dus een grotere kans hebt om de perfecte kandidaat te vinden.

Geavanceerde zoekfuncties

Indeed biedt geavanceerde zoekmogelijkheden die werkzoekenden helpen om snel en gemakkelijk de juiste vacatures te vinden. Door gebruik te maken van zoekwoorden, locatiefilters en andere criteria, wordt je vacature beter zichtbaar voor de meest relevante kandidaten.

Integratie met andere tools

Indeed kan naadloos integreren met verschillende applicant tracking systems (ATS) en andere recruitmenttools. Dit maakt het beheren van sollicitaties en het volgen van kandidaten gemakkelijker en efficiënter.

5 tips om indeed goed te gebruiken

Tip 1: Optimaliseer je vacaturetekst

Een goed geschreven vacaturetekst trekt de aandacht van de juiste kandidaten. Zorg ervoor dat je functietitel duidelijk en specifiek is. Gebruik relevante zoekwoorden die potentiële kandidaten zouden kunnen gebruiken. Beschrijf de functie, verantwoordelijkheden en vereisten helder en beknopt. Vermeld ook wat je bedrijf uniek maakt en waarom iemand bij jou zou willen werken.

Tip 2: Gebruik gesponsorde vacatures

Hoewel je gratis vacatures kunt plaatsen op Indeed, kunnen gesponsorde vacatures de zichtbaarheid van je positie aanzienlijk verhogen. Gesponsorde vacatures verschijnen bovenaan de zoekresultaten en bereiken een groter publiek. Dit kan vooral nuttig zijn in competitieve sectoren waar veel bedrijven om dezelfde talenten strijden. Bekijk de data wekelijks en stel bij waar nodig.

Tip 3: Maak gebruik van de Indeed CV-database

Indeed biedt toegang tot een uitgebreide database van cv’s. Je kunt proactief zoeken naar kandidaten die aan je criteria voldoen en hen direct benaderen. Gebruik filters om je zoekopdracht te verfijnen op basis van locatie, ervaring, vaardigheden en opleiding. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je snel contact kunt opnemen met potentiële kandidaten.

User-friendly

Hou je formulier kort genoeg en zorg ervoor dat het mobielvriendelijk is. Meer en meer mensen gebruiken hun smartphone om ‘snel even te solliciteren’. Respecteer hun tijd en zorg voor een optimale user expierence. Zorg ook dat de vragen die je als verplicht aanduidt ook wel degelijk verplicht zijn. 

En tenslotte: stuur een bevestigingsmail wanneer je de sollicitatie van de kandidaat ontvangen hebt. Gebruik die communicatie dan ook meteen om de kandidaat te informeren over wat de volgende stap in dat proces is en wanneer zal gebeuren. Wees duidelijk in deze communicatie. Zeg niet ‘we gaan je zo snel mogelijk contacteren’ maar ‘over ten laatste 5 werkdagen hoor je iets van ons’. Hou je daar natuurlijk ook aan. 

Tip 4: Regelmatige updates en communicatie

Houd je vacatures up-to-date en zorg voor regelmatige communicatie met kandidaten. Reageer snel op sollicitaties en zorg voor duidelijke follow-up berichten. Dit toont professionaliteit en interesse, wat een positieve indruk achterlaat bij potentiële werknemers. Bovendien verhoogt het de kans dat geschikte kandidaten voor jouw bedrijf kiezen.

Tip 5: Gebruik de Quick Apply en "killer question"

Via Indeed’s Quick Apply kan je kandidaten rechtstreeks vanop Indeed laten solliciteren. Is er nog veel werk aan je jobsite en geeft ie weinig tot geen toegevoegde waarde voor de kandidaat? Optimaliseer dan je vacature, post ze op Indeed en laat de kandidaat op Indeed zelf solliciteren.

Zorg daar voor een kort formulier met 1 “killer question”: een vraag die kandidaten in moeten vullen waarvan jij zegt “daarin sluit ik geen compromissen.” Welke skill moet de kandidaat echt wel hebben en kan je zelf niet aanleren? Zo vermijd je grote instroom zonder verlies aan kwaliteit.

Conclusie

Het plaatsen van je vacature op Indeed biedt tal van voordelen. Het grote bereik, de gebruiksvriendelijke interface, de geavanceerde zoekfuncties en de mogelijkheden voor employer branding maken Indeed een uitstekende keuze voor het vinden van de juiste kandidaten. Door gebruik te maken van de krachtige tools en analytics van Indeed, kun je je recruitmentproces optimaliseren en de beste talenten aantrekken.

Zin gekregen om samen te werken?

Boek je videocall van ’15 met Jan-Bart

Gelijkaardige artikels

Data in HR – Hoe meet je succes?

Dankzij Data-Driven recruitment krijg je inzicht in je recruitment-cijfers en kan je op een kost efficiënte manier gaan rekruteren. Meer weten? Lees de blog!
HR Data & Analytics

Video Recruitment: Hoe Maak je Effectieve Wervingsvideo’s?

Video recruitment is een krachtige tool geworden in de moderne wervingsprocessen. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog
Recruitment campagne

Wat is digital recruitment

Digital recruitment is de Engelse term voor digitaal rekruteren. Dat wordt elk jaar belangrijker. Wat houdt digitaal rekruteren in en waarom is het zo belangrijk? We leggen het je uit in deze blogpost.
Recruitment campagne

Karima Neveu

Operations Manager

Karima heeft meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing achter de rug. Gedurende het grootste deel van haar loopbaan heeft ze zich bij een media agency opgewerkt van digital marketeer tot vennoot. Tegenwoordig combineert ze haar expertise met haar passie voor het ontwikkelen van soft skills bij individuen en het optimaliseren van teamstructuren en -processen voor een efficiëntere samenwerking.

Likes
Dislikes

Laure Borremans

Digital Recruitment Marketeer
Namasté! Als Laure niet op haar surfplank of yogamat staat, dan vind je haar achter haar computer om campagnes te optimaliseren, creatieve teksten te schrijven of zich bij te scholen in grafische vormgeving. Ze kan terugblikken op meer dan 5 jaar ervaring in social campaigns, content creation, marketing automation en e-mail marketing.
Likes
Dislikes

Ella Adam

Recruitment Marketing Strateeg

Ella heeft 8 jaar ervaring als in-house en freelance marketer, waarvan 3 jaar in digital recruitment marketing. Work is life voor haar, maar als ze niet aan het werk is, vind je haar terug op een karting track of in de Turkse les. Ze heeft een heilige schrik van pinguïns en je kan steevast op haar rekenen als Spotify diskjockey die de wekelijkse gezamenlijke jams feilloos aan elkaar rijgt.

Likes
Dislikes

Jules Giroulle

Digital Recruitment Marketeer
Jules besloot om na zijn studies TEW zich verder te verdiepen in de wereld van de digitale marketing. Bij Doorstep is hij meestal in de weer met de setups en optimalisaties van campagnes. Je kan hem herkennen aan het vibend geknik als hij zijn earpods in heeft. In zijn vrije tijd is hij praktisch altijd terug te vinden op het hockeyveld, ofwel als coach van het universitaire team, ofwel als speler bij Hoegaarden.
Likes
Dislikes

Jan-Bart Cassimon

Zaakvoerder

Zijn ouders konden niet kiezen, wij zeggen eigenlijk gewoon JB. Hij zorgt voor de avontuurlijke toets in het bedrijf. Na 2,5 jaar in Barcelona wonen en met een rugzak vol Online Marketingervaring is hij terug naar België gekomen om van Doorstep het beste Digital Recruiting Agency van België te maken. Het liefst van al is hij de missing link die de juiste mensen samenbrengt om van een project een succes te maken.

Likes
Dislikes

Methodiek

Ter info: We kijken naar een aantal bronnen, allemaal externe, om nu de gegevens te verzamelen. De cijfers worden via SEMrush, Google (PageSpeed) en de vacaturesite zelf gevonden.

Het kan dus wel zijn dat dit nu nog niet 100% de juiste cijfers zijn. Daarom ook een oproep naar zij die verbonden zijn aan deze vacaturesites om even contact te nemen en dan verifiëren we met plezier de cijfers aan de hand van Google Analytics data. Zo willen we de Belgische Vacaturesite Index ook continu updaten en verfijnen.

Sommige van de jobboards in de Index hebben ook nog een andere functie dan enkel vacatures tonen. Dus is het logisch dat die dan een hoger aantal bezoekers hebben dan de pure vacaturesites. Toch nemen we deze mee in de Index, want het is wel een plek waar je al die mensen vanuit je doelgroep ook vaak naartoe gaan. Dus kan het zeker relevant zijn.

Bob van de Voorde

Zaakvoerder

Het liefst van al lost Bob gewoon puzzels op. Een probleem om te ontleden en te bedenken hoe we dat probleem kunnen oplossen, ja dan maak je Bob blij. Die strategische vraagstukken oplossen doet hij ondertussen reeds 8 jaar lang, eerst bij Insilencio, full-service employer branding agency. Om van daaruit in 2021 samen met Jan-Bart, Yannick & Tom Doorstep op te richten.

Likes
Dislikes