Video Recruitment: Hoe Maak je Effectieve Wervingsvideo's?

Video recruitment is een krachtige tool geworden in de moderne wervingsprocessen. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun cultuur, waarden en werkomgeving op een levendige en aantrekkelijke manier te presenteren. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van video in recruitment:

Recruitment marketing

Aantrekkelijk en Memorable

Video’s zijn visueel aantrekkelijk en blijven langer in het geheugen hangen dan tekst of afbeeldingen. Dat helpt jouw bedrijf om op te vallen bij potentiële kandidaten.

Echtheid en Transparantie

Video’s geven een authentiek beeld van jouw bedrijf. Kandidaten krijgen een beter inzicht in de bedrijfscultuur en de werkomgeving, wat helpt bij het aantrekken van de juiste mensen.

Kort en bondig

Een video kan in enkele minuten meer informatie overbrengen dan een geschreven tekst. Dat bespaart tijd voor zowel het bedrijf als de kandidaten.

Verhoogde betrokkenheid

  • Video’s genereren zeer veel betrokkenheid op sociale media. Ze worden vaker bekeken en gedeeld, wat de zichtbaarheid van jouw vacatures vergroot.

(lees verder onder de foto)

Zo maak jij je wervingsvideo's effectiever

Tip 1: Bepaal je Doelgroep

Begrijp wie je wilt aantrekken. Maak video’s die aansluiten bij de interesses en waarden van jouw ideale kandidaten en spreek hen rechtstreeks aan in je video.

Tip 2: Vertel een verhaal

Mensen houden van verhalen. Vertel het verhaal van jouw bedrijf, je missie en je team. Laat zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken.

Tip 3: Wees authentiek

Laat echte medewerkers aan het woord. Echte ervaringen en persoonlijke verhalen maken je video geloofwaardiger en aantrekkelijker.

Laat ook je werkplek zien zoals ze echt is. Nieuwe werknemers komen er toch terecht, dus kan je hen maar beter de realiteit meteen laten zien.

Tip 4: Hou het Kort en Krachtig

Houd je video’s kort en to the point. Idealiter duurt een wervingsvideo tussen de één en twee minuten.

Ga je met je video uitpakken op sociale media, via posts of advertenties? Zorg dan voor “snippets” of korte stukjes uit je langere video. Zo’n 10-15 seconden.

Zorg er ook voor dat je in de eerste 2 seconden meteen meerwaarde biedt voor de kandidaat. Dan blijven ze veel langer kijken en klikken ze je video niet snel weg.

Tip 5: Professionele kwaliteit

Zorg voor een goede beeld- en geluidskwaliteit. Als je het budget hebt, investeer dan in professionele apparatuur of huur een videoproducent in.

Maar weet dat je tegenwoordig ook met een camera veel kan. Zorg voor een mooi frame en test het vooral uit! Lang niet elke video moet er perfect uitzien. Dat zijn we als werkgever ook niet, toch? En dat is helemaal ok!

 

Tip 6:Call to Action

Sluit je video af met een duidelijke call-to-action. Vertel kijkers wat de volgende stap is en hoe ze kunnen solliciteren.

Een gemakkelijke manier om dit te doen is door te werken met een eindpancarte. Dat is een (soms bewegende) afbeelding met tekst op die je op het einde van je video laat afspelen en die de belangrijkste zaken nog eens herhaalt, of de kandidaat naar de juiste pagina stuurt.

Conclusie

Video recruitment is een effectieve manier om jouw bedrijf te promoten en de juiste kandidaten aan te trekken. Door authentieke en aantrekkelijke video’s te maken, kun je je bedrijf onderscheiden van de concurrentie en meer betrokkenheid genereren. Begin vandaag nog met het integreren van video in je wervingsstrategie en zie de sollicitaties binnenstromen!

Zin gekregen om samen te werken?

Boek je videocall van ’15 met Jan-Bart

Gelijkaardige artikels

Data in HR – Hoe meet je succes?

Dankzij Data-Driven recruitment krijg je inzicht in je recruitment-cijfers en kan je op een kost efficiënte manier gaan rekruteren. Meer weten? Lees de blog!
HR Data & Analytics

Waarom je job posten op Indeed?

Indeed is een van de grootste en meest bezochte jobboards wereldwijd. Waarom jij het zou moeten gebruiken? Dat lees je in onze blog
Recruitment campagne

Wat is digital recruitment

Digital recruitment is de Engelse term voor digitaal rekruteren. Dat wordt elk jaar belangrijker. Wat houdt digitaal rekruteren in en waarom is het zo belangrijk? We leggen het je uit in deze blogpost.
Recruitment campagne

Karima Neveu

Operations Manager

Karima heeft meer dan 10 jaar ervaring in digitale marketing achter de rug. Gedurende het grootste deel van haar loopbaan heeft ze zich bij een media agency opgewerkt van digital marketeer tot vennoot. Tegenwoordig combineert ze haar expertise met haar passie voor het ontwikkelen van soft skills bij individuen en het optimaliseren van teamstructuren en -processen voor een efficiëntere samenwerking.

Likes
Dislikes

Laure Borremans

Digital Recruitment Marketeer
Namasté! Als Laure niet op haar surfplank of yogamat staat, dan vind je haar achter haar computer om campagnes te optimaliseren, creatieve teksten te schrijven of zich bij te scholen in grafische vormgeving. Ze kan terugblikken op meer dan 5 jaar ervaring in social campaigns, content creation, marketing automation en e-mail marketing.
Likes
Dislikes

Ella Adam

Recruitment Marketing Strateeg

Ella heeft 8 jaar ervaring als in-house en freelance marketer, waarvan 3 jaar in digital recruitment marketing. Work is life voor haar, maar als ze niet aan het werk is, vind je haar terug op een karting track of in de Turkse les. Ze heeft een heilige schrik van pinguïns en je kan steevast op haar rekenen als Spotify diskjockey die de wekelijkse gezamenlijke jams feilloos aan elkaar rijgt.

Likes
Dislikes

Jules Giroulle

Digital Recruitment Marketeer
Jules besloot om na zijn studies TEW zich verder te verdiepen in de wereld van de digitale marketing. Bij Doorstep is hij meestal in de weer met de setups en optimalisaties van campagnes. Je kan hem herkennen aan het vibend geknik als hij zijn earpods in heeft. In zijn vrije tijd is hij praktisch altijd terug te vinden op het hockeyveld, ofwel als coach van het universitaire team, ofwel als speler bij Hoegaarden.
Likes
Dislikes

Jan-Bart Cassimon

Zaakvoerder

Zijn ouders konden niet kiezen, wij zeggen eigenlijk gewoon JB. Hij zorgt voor de avontuurlijke toets in het bedrijf. Na 2,5 jaar in Barcelona wonen en met een rugzak vol Online Marketingervaring is hij terug naar België gekomen om van Doorstep het beste Digital Recruiting Agency van België te maken. Het liefst van al is hij de missing link die de juiste mensen samenbrengt om van een project een succes te maken.

Likes
Dislikes

Methodiek

Ter info: We kijken naar een aantal bronnen, allemaal externe, om nu de gegevens te verzamelen. De cijfers worden via SEMrush, Google (PageSpeed) en de vacaturesite zelf gevonden.

Het kan dus wel zijn dat dit nu nog niet 100% de juiste cijfers zijn. Daarom ook een oproep naar zij die verbonden zijn aan deze vacaturesites om even contact te nemen en dan verifiëren we met plezier de cijfers aan de hand van Google Analytics data. Zo willen we de Belgische Vacaturesite Index ook continu updaten en verfijnen.

Sommige van de jobboards in de Index hebben ook nog een andere functie dan enkel vacatures tonen. Dus is het logisch dat die dan een hoger aantal bezoekers hebben dan de pure vacaturesites. Toch nemen we deze mee in de Index, want het is wel een plek waar je al die mensen vanuit je doelgroep ook vaak naartoe gaan. Dus kan het zeker relevant zijn.

Bob van de Voorde

Zaakvoerder

Het liefst van al lost Bob gewoon puzzels op. Een probleem om te ontleden en te bedenken hoe we dat probleem kunnen oplossen, ja dan maak je Bob blij. Die strategische vraagstukken oplossen doet hij ondertussen reeds 8 jaar lang, eerst bij Insilencio, full-service employer branding agency. Om van daaruit in 2021 samen met Jan-Bart, Yannick & Tom Doorstep op te richten.

Likes
Dislikes