Skip to main content

De EVP matrix van je bedrijf is een handige tool die je kan helpen in de communicatie naar (potentiële) kandidaten toe. Begin met intern te bepalen door welke facetten van werk, wij gebruiken hiervoor het framework van ons zusterbedrijf Insilencio op basis van 7 bouwstenen, jij je onderscheidt van andere bedrijven. Daarna kan je deze in twee assen gieten. Deze matrix geeft je een mooie ranking van welke bouwstenen jij als bedrijf sterk in bent en welke bouwstenen jij als bedrijf belangrijk vindt. 

De assen 

Door een duidelijke ranking van je bouwstenen te maken, kan je gemakkelijk bepalen over welke punten je communiceert en wat je zal weglaten. Heb je een opfrissing nodig van wat deze bouwstenen nu weer waren? Lees dan deze blogpost over EVP. 

Op de horizontale as van de matrix zet je hoe belangrijk een bepaalde bouwsteen voor jou is. Neem nu bijvoorbeeld ‘werkplaats en welzijn’, hoe belangrijk is dit voor jou als bedrijf? Vervolgens ga je over naar de verticale as, die zegt hoe sterk je scoort op een bepaalde bouwsteen. Bied je je werknemers bijvoorbeeld verschillende ontwikkelingsmogelijkheden aan? Is er een ruim opleidingsbudget? Dan scoor je hoog op de bouwsteen ‘leren en groeien’. 

Matrix EVP as

Communicatie

Wat jij als bedrijf belangrijk vindt en waar je sterk in bent, moet je claimen en zal je paradepaardje zijn en wat je het meeste in de verf zet in je communicatie, zowel intern als extern. Dit is je USP (unique selling point) en is wat je onderscheidt van anderen. 

De bouwstenen waar je sterk op scoort, maar minder belangrijk vindt, kan je natuurlijk ook extra belichten, er is immers niks verkeerd met je sterke kanten extra te belichten en deze als extra informatie mee te geven. 

Met bouwstenen die je belangrijk vindt, maar waarin je minder sterk bent, moet interne acties voor opzetten om deze te verbeteren. Het voordeel van je zwakke kanten te kennen, is dat je eraan kan werken.

Tenslotte heb je nog de bouwstenen waar je niet sterk in bent, maar niet belangrijk vindt. Die kan je voorlopig negeren, want alles tegelijk willen veranderen, werkt toch niet. Deze bouwstenen zijn per definitie minder belangrijk en kunnen later nog aangepakt worden.

 

Heb je een vraag hierover? Of benieuwd om meer te leren?
Vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.