Skip to main content

De war on talent, aangewakkerd door de pandemie?

Je zou denken dat in dit gekke jaar bedrijven een afwachtende houding aannemen en niet meer rekruteren. Maar niets is minder waar. Integendeel zelfs: Sinds januari 2021 tot en met april 2021 zien we dat op VDAB +50.000 vacatures bij zijn gekomen (bron). En ook op de andere jobboards zien we dezelfde trend. 

Sommige sectoren hebben nu eenmaal goed geboerd tijdens deze pandemie. Het heeft de verdere digitalisering van onze bedrijven een duw in de rug gegeven. Plots moest alles online en zo automatisch mogelijk. Dat zorgt voor heel wat nieuwe jobs. De Vlaamse werkloosheid ligt op zijn laagste peil in 13 jaar.

Wat kan jij als werkgever al doen?

Je moet er dus voor zorgen dat mogelijke kandidaten om de juiste redenen voor jouw bedrijf kiezen. Hen gewoon laten weten dat er open vacatures zijn is al lang niet meer voldoende. Maak heel duidelijk welke kandidaten bij de bedrijfscultuur passen.

Waarom zou een kandidaat voor jou moeten kiezen? Wat zijn de grootste pluspunten aan de functie? En zijn er ook mindere kanten aan de job? De juiste informatie meegeven aan potentiële kandidaten is cruciaal om hen aan te trekken.

Doe je dat niet, dan gaan je concurrenten met die talenten lopen. Want voor elke afgestudeerde technieker zijn er jaarlijks X openstaande vacatures. 

Hoe kan Doorstep je potentieel helpen?

Als digital recruitment marketing agency (wat een boterham) zijn wij dé experts in het opzetten van rekruteringscampagnes om de juiste profielen te bereiken. We zorgen ervoor dat de juiste kandidaten de boodschappen te zien krijgen die ze nodig hebben om uit te maken of ze een fit zijn met jouw bedrijf. We zorgen niet voor veel meer, maar vooral betere kandidaten.

We zorgen voor de juiste kanalenmix per profiel om jouw vacatures zo goed mogelijk in te vullen. Dat doen we door hen op de juiste manier over jullie te vertellen. Hebben jullie een uitgesproken purpose, een keitoffe teamsfeer of een ijzersterk ontwikkelingsplan, dan nemen we die zeker mee in onze teksten en visuals. 

Onze expertise in alles wat digitaal is, zorgt er ook voor dat we dit een pak goedkoper kunnen dan de headhunters en interimkantoren die per hire een vaste prijs nemen. Die kosten je al snel 10.000 tot zelfs 15.000 euro. Dat moet dus goedkoper.

Daarnaast maken we jullie future-proof door de jobsite en vacatures te scannen en optimaliseren. Zo scoren jullie op de zoekmachines een pak beter, dankzij de juiste SEO. Zo breng je jezelf op een eenvoudige manier naar buiten als de fantastische werkgever die je bent.

Hoe gaan we verder?

Wij willen graag bedrijven zoals jullie helpen met de zoektocht naar nieuw talent. Als wat je hierboven las je ook aanspreekt, dan leren we elkaar graag wat beter kennen.

Lijkt je dat wat? Zoek dan hieronder een open momentje in een van onze agenda’s en dan zien we elkaar binnenkort in een videocall. Tot op onze Doorstep!

Klaar voor
een bezoekje
aan huis?

Vul dan hieronder een aantal gegevens in en dan contacteren wij je binnen een paar dagen om eens op de koffie te komen.