Skip to main content

Volgende halte:
Nieuwe Jobsite.

Want op een goeie jobsite is er evenveel leven als in Antwerpen Centraal.

De NMBS is volop in verandering en dus zoeken ze de komende jaren naar heel wat nieuw talent. Naast treinbestuurders, -begeleiders en loketbedienden, heeft NMBS ook heel wat vacatures voor profielen die je niet meteen verwacht. Denk aan UX designers, marketeers, juristen, ingenieurs en nog zoveel meer.

Om iedereen te bereiken werd het tijd om te investeren in een nieuwe jobsite. Daarvoor klopten ze aan bij ons en onze zusterbedrijven Insilencio en Pink Piñata. Het doel? Een knappe en duidelijke jobsite op poten zetten, zodat (potentiële) kandidaten optimaal geïnformeerd zijn voordat ze bij NMBS solliciteren.

Ieder speelt zijn of haar sterkte uit

En daarvoor waren ze bij ons aan de juiste halte. Insilencio nam de strategische onderbouw voor zich. Ze zetten het employer brand in de verf, bepaalden de candidate journey en deden het designwerk. Pink Piñata creëerde duidelijke en inspirerende people content zoals sfeerbeelden en testimonials.

Doorstep zorgde dan weer voor de datamigratie van de oude naar de nieuwe jobsite. We hielpen ook met SEO en waren strategische partner voor al het technisch advies rond die nieuwe jobsite.

Wat deden we nu precies?

Als eerste stap moesten we een strategisch plan uitwerken. Hoe pakken we de nieuwe jobsite aan? Met welke technische beperkingen moeten we rekening houden? En hoe zorgen we ervoor dat er geen belangrijke technische koppelingen vergeten worden? We doken in het SAP ATS-systeem, Succesfactors, dat NMBS al gebruikte. Van daaruit moesten we zorgen dat het systeem van de nieuwe jobsite goed communiceert met dat van de oude. Zo ging er zeker geen data verloren.

Vervolgens gingen we op zoek naar beperkingen en bugs in de oude jobsite, om die op te lossen en zeker niet mee te nemen naar de nieuwe. We onderzochten de URL-structuur en schreven de redirect-plannen uit. Zo werd na de lancering alles correct doorverwezen van de oude naar de nieuwe jobsite en stond elke digitale trein op de juiste rails.

Tot slot doken we in de technische SEO van de nieuwe jobsite. Wordt de jobsite goed geïndexeerd? Hoe scoort hij in de ranking van Google? Hoe lang duurt het voordat de pagina laadt en interactief wordt? En hoe kunnen we creatieve oplossingen bedenken om binnen de SAP structuur toch een zo goed mogelijke SEO optimalisatie mogelijk te maken?

29 maart 2021:
de lancering van de nieuwe NMBS-jobsite

Op 29 maart was het zover: de lancering van de nieuwe NMBS jobsite. Een duidelijk platform, gemaakt voor potentiële kandidaten uit verschillende sectoren, die een job bij NMBS overwegen. We zijn blij dat we hierbij een rol konden spelen en dat we vanuit de drie bedrijven een volledig antwoord konden bieden op de vraag van NMBS.

Maar natuurlijk is dit niet het eindstation. Er zijn altijd SEO-optimalisaties mogelijk en we blijven samen kijken hoe we de jobsite als centrale pijler binnen de rekruteringsstrategie van NMBS kunnen positioneren.

Welke rol speelde ons ecosysteem?

Insilencio

Insilencio is dé strategische partner die NMBS sinds 2019 ondersteunt bij het verbeteren van het Employer Brand, zowel intern als extern.

Door een aantal co-creatie workshops en het uitwerken van duidelijke wireframes en design werden de fundamenten gelegd voor de nieuwe jobsite.

Pink Piñata

Een nieuwe jobsite mag dan wel het perfecte UX-design hebben, als de content die erop staat niet aanspreekt, mis je de trein. En dat is de rol die onze roze zussen van Pink Piñata voor zich namen: het shooten van leuke ambassador video’s die de kandidaten inkijk geven in hoe hun takenpakket en werkomgeving eruit zal zien.

Doorstep

En wij speelden de marketingtechnische rol om ervoor te zorgen dat de website ook qua SEO zo goed mogelijk kon scoren. Daarnaast zorgden we dat de overgang van de oude naar de nieuwe website met zo weinig mogelijk storingen gepaard ging zodat die trein op tijd kon vertrekken. Google blij, de duizenden bezoekers blij en NMBS zeer blij!

Het resultaat

De website staat op het moment van schrijven 9 maanden online, en dus vonden wij het tijd om eens te kijken naar de resultaten.

282000

Jobsite bezoekers

De Jobsite van NMBS is drukker bezocht dan het gemiddelde treinstation. Meer dan 30k bezoekers komen elke maand ontdekken welke fantastische jobs NMBS in de aanbieding heeft.

14

bounce rate

Een heel erg lage bounce rate zoals deze zegt ons dat de bezoekers benieuwd zijn om ofwel verhalen, ofwel verschillende vacatures te ontdekken. De gemiddelde kandidaat bekijkt 4 pagina’s per bezoek op deze jobsite. Daar worden we blij van.

3411

sollicitaties

Een bedrijf met zo’n 18.000 medewerkers zoekt elk jaar natuurlijk wel wat nieuwe gezichten. We zijn blij dat na 9 maanden al meer dan 3000 mensen de trein richting een nieuwe job zijn opgestapt! Choo Choo!

Doorstep wist vanaf het eerste moment waar we naartoe wilden en wat we nodig hadden op vlak van ondersteuning qua SEO en analytics voor onze nieuwe jobsite. Ze zijn heel professioneel en gaan erg ver in het zoeken naar de meest performante oplossing. Daarnaast zijn ze enorm proactief én is het bijzonder aangenaam samenwerken. Ze waren voor ons dan ook de perfecte partner.

Arnaud GielenEmployer branding - NMBS

Doorstep wist vanaf het eerste moment waar we naartoe wilden en wat we nodig hadden op vlak van ondersteuning qua SEO en analytics voor onze nieuwe jobsite. Ze zijn heel professioneel en gaan erg ver in het zoeken naar de meest performante oplossing. Daarnaast zijn ze enorm proactief én is het bijzonder aangenaam samenwerken. Ze waren voor ons dan ook de perfecte partner.

Arnaud GielenArnaud Gielen

Benieuwd hoe we jouw jobsite op het juiste spoor kunnen zetten?

Vul dan hieronder een aantal gegevens in en dan contacteren wij je binnen een paar dagen om eens op de koffie te komen.